Játékosítás (gamifikáció) a nyelvtanulásban
Uncategorized

A Novakid útjára indítja Universe Novakid Game World című angol nyelvoktatási anyagát a nyelvtanulás játékosításának fejlesztése érdekében

2022 júliusára a Varázsakadémia Tananyagnak mind az 5 szintje elérhető lesz

A Novakid Game World az első olyan innovatív termék az angol nyelvtanítás nemzetközi piacán, amely mind a tanárok, mind a 4 és 12 év közötti tanulók számára egy tanítási és tanulási eszközökkel tökéletesen felszerelt környezetet kínál az online oktatási játékok univerzumában. 

Már több mint 15000 tanuló a Novakid Game World-ben készíti el naponta a házi feladatainak többségét.

A Novakid Game World egy új, innovatív történet-alapú tanulási környezet, mely a tanulók számára tervezett animált képregény-történeteket, bájos szereplőket, a történethez kapcsolódó magántanár által tartott egyéni angol órákat, rengeteg mini játékot és aktív tevékenységet igénylő házi feladatokat foglal magában. Az angoltanulás ebben a történet alapú tanulási környezetben zajlik, ahol a tudásbeli gyarapodást szórakoztató elemek segítik.

A Varázsakadémiát, a Novakid univerzumának első virtuális tanulási világának koncepcióját úgy alkottuk meg, hogy a világ 45 országából (ahol a Novakid működik) a gyermekek döntő többsége számára befogadható és megfelelően széleskörű legyen. 

A játékosítás (gamifikáció) alkalmazása a nyelvtanulásban

“A játékosítás elmélyíti a tanulást és lehetővé teszi, hogy a tanultak szerves részévé váljanak a gyermek mindennapjainak, és ne elméleti kérdésekként különüljenek el a fejükben. A jutalmak és játékok főként azt a célt szolgálják, hogy szórakoztató és a gyermekek figyelmét lekötő módon lehessen gyakorolni azokat az anyagrészeket, amelyek ezt megkívánják”

– mondja Amy Krolevetskaya, a Novakid Módszertani és Nyelvészeti Kutatóközpontjának igazgatója.

A játékosítási eljárások és a történet egy olyan immerzív jutalmazási rendszert foglalnak magukba, amely összekapcsolja a nyelvtanulás és -tanítás eszközeit, és közben képes elkötelezetté tenni a tanulót, illetve növeli az incidentális tanulás lehetőségét is. Az oktató játékuniverzum minden elemének tartalma: a képregény-történetek, az egyéni angolórák a tanárral, a mini játékok és az aktív házi feladatok a tanulók igényeihez és kulcs-kompetenciáik szintjéhez illeszkednek.

A Novakid Game World egyik legfontosabb eleme, a mini játék lehetővé teszi a tanulók számára, hogy interakcióba lépjenek, és játékosan gyakorolják a tananyagot. 

A Novakid legfrissebb adatai szerint az angoltanításban alkalmazott játékosítás nem akadályozza a tanulást, csak az esetek 13%-ában nem bizonyult sikeresnek. Másfelől viszont a pontszerzés, a nyeremények és jutalmak viszont ténylegesen stimulálják az agyi jutalmazó központot és ezáltal jobb teljesítményhez vezetnek. 

“A Novakid Game World jó lehetőséget kínál a hatékony angoltanulásra játékos közegben. 2020-ban indítottunk egy számos játékos elemet is tartalmazó kísérletet a platformunkon, amely sikeres lett, ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy teljesen játékosított virtuális teret az angoltanuláshoz. Mi készítettük el az első olyan terméket a piacon, ahol a gamifikációs eljárások nem zárják ki a tanárt a tanulási folyamatból, sőt, nem is vesznek el a szerepéből. A Novakid Varázsakadémia az első virtuális oktatási világ a Novakid Game World angol nyelvtanulási univerzumában. Tervezzük további új játékos virtuális világok elindítását is, hogy minden tanuló kiválaszthassa majd a maga számára legérdekesebbet, legvonzóbbat”

– teszi hozzá Max Azarov a Novakid vezérigazgatója.

A Novakid online platformja egy ingyenes próbaórát ajánl fel a gyermekek és a szülők számára. Ennek a teljesértékű órának az alkalmával a tanár szórakoztató angol nyelvű játékokkal vonja be a gyermeket a tanulásba. Továbbá a tanár bemutatja az interaktív platformot és annak lehetőségeit, illetve megállapítja a gyermekek nyelvtudásának szintjét. A próbaóra 25 perces és angolul zajlik.

Komment hozzáadása

%d bloggers like this: