Angol nyelvű játékok gyerekeknek | Novakid
Szórakoztató angol

5 angol nyelvű játék gyerekeknek a Novakid platformján

Hogyan fejlesztik a Novakid játékai az angol nyelvi készségeket és miért hatékonyak a játékok a nyelvtanulásban 

A Novakid online angol nyelviskola platformján 5 mini játék található, amelyekkel az iskolába beiratkozott, illetve a próbaórára jelentkező gyerekek játszhatnak. Ezek könnyen megtalálhatók a személyes, gyermek fiókban az oldalunkon. 

A játék és a benne feldolgozandó tananyag a tanuló tudásszintjétől és tanmenetétől függően többféle lehet: 

  • Memo Mix. A népszerű Memory kártyajáték egyik változata. A gyerek lát néhány  szókártyát és képkártyát, amelyek párokba rendezhetők és amelyeket meg kell próbálnia beazonosítania és megjegyeznie. A Novakid legifjabb tanulói számára ez a legfontosabb játék a platformunkon. 
  • Box Battle. Ez már egy jóval nehezebb játék, amely a nyelvtani tudást fejlesztjük. A helyes választ a megfelelő dobozba téve, a gyermek megjegyzi, hogy milyen sorrendben kell az elöljárószókat és a névelőket használni.
  • Quiz. Ebben a játékban a gyerekeknek ki kell találniuk egy szót hiányzó betűk beírásával. A játék fejleszti a vizuális memóriát és az angol íráskészséget.
  • Bubbles. Interaktív feladat, amelyben a gyereknek szavakból mondatot vagy – alapszinten – betűkből szavakat kell alkotniuk. A játékban szereplő hős után elismételve a szavakat, a tanuló gyakorolja a kiejtést és megjegyzi a szavak és mondatok helyesírását is.
  • Snake. A játékosnak addig kell “növesztenie” a kígyót, míg egy angol szó nem lesz belőle. A játék fejleszti a figyelmet és a koncentrációs képességet, valamint segíti az új szavak tanulását.

A játékok fontos elemei a Novakid Game World játékos angol nyelvoktató univerzumának, amelyen belül a Varázsakadémia az első virtuális világunk. A program minden szintjén egy animált és kalandos történeten lehet végigmenni, amelyben a Varázsakadémia karizmatikus lakói szerepelnek.

Ez egy olyan angol nyelvi kurzus gyermekek számára, amelyben a tanár által tartott órák színes figurák szereplésével kialakított mini játékokba, képregényekbe és történetekbe épülnek be, és amelyben a tanulók jutalmakat kapnak a nyelvtanulási sikereikért. 

Különösen hatékony, amikor a tanár az órán összeköti a játék tartalmát a pedagógiai célokkal: a gyerek kedvenc figuráinak kalandjai az óra részévé válnak, így a gyerek még motiváltabb lesz a tanulásban. 

Miért hatékony a játékosítás (gamifikáció) az angoltanulásban?

Számos kutatás bizonyította a játékoknak a kognitív készségek fejlesztésében nyújtott hasznát. A Glasgow-i egyetem tudósai  az Egyesült Királyságban például kísérletek útján bizonyították, hogy a játékok elősegítik a problémamegoldáshoz és különböző élethelyzetekhez való kreatív hozzáállás kialakulását.

Az interaktív játékok azért is működnek jól, mert megkönnyítik a gyermekek számára a tanulást: relaxálni tudnak és ezáltal az agyuk ideálisan befogadóvá válik. Ha pedig van egy történetszál, akkor a gyerekek várják a játék új részeit és hogy új avatárt kaphassanak.

Szintén jól működik a pontokért és jutalmakért való versengés beépítése a tanulási folyamatba. A gyerekek gyakran visszatérnek a játékhoz és ellenőrzik a státuszukat és örömmel vesznek részt olyan napi kihívásokban, amellyel növelhetik a pontszámukat.  Ilyen módon az óra után is folytatják a tanulást. 

Az az idő, amit a Novakid tanulók mini játékokkal töltenek havonta az online platformunkon 4,5 tanár tartotta online tanóránknak felel meg. Saját kutatásaink azt mutatják, hogy a gamifikáció nemcsak hogy nem hátráltatja a tanulást, de motiválja is a gyerekeket az önálló tanulásban és segíti őket az új anyagok gyorsabb és hatékonyabb elsajátításában. Ez alapvetően az ismétlésnek köszönhető: a gyerekek hangokat, szavakat és szószerkezeteket ismételnek el a játékokban. Másfelől pedig világszerte mindenki elismeri, hogy a játszva tanulás a leghatékonyabb módszer! 

Mennyi időt tölt a gyermeke a Novakid platformján mini játékokkal? Írja meg kommentben! 

Ha a gyermeke még nem tanul angolt a Novakidnél, regisztráljon egy próbaórára. Az első alkalommal a tanár felméri a gyermek tudásszintjét, bemutatja neki a platformot, miközben megtartja neki a teljes értékű angol tanórát. Kattintson ide link az ingyenes próbaórához! 

Komment hozzáadása

%d bloggers like this: