Novakid online angol nyelvtanfolyamok
Oktatás

Milyen nyelvtanfolyamok vannak a Novakid Nyelviskolában?

Amikor nyelvtanfolyamot választ a gyermekének, először a tanítási programot érdemes áttanulmányozni

Ebben a cikkben ismertetjük a Novakid kurzusait, így megtudhatja, melyik illik leginkább a gyermekéhez.

A Novakid online angol nyelviskola oktatói 3 tanítási programot fejlesztettek ki:

  1. General English tanfolyam;
  2. Beszédcentrikus intenzív angol nyelvtanfolyam: Time2Talk;
  3. Beszédcentrikus intenzív angol nyelvtanfolyam 3D virtuális utazással: Virtual Explorer.

A Novakid összes tanítási programját a  CEFR (Common European Framework of Reference for Languages)  alapján dolgozták ki. A kurzusok tartalmának kialakításánál a gyermekek egyéni életkorbeli különbségeit is figyelembe vették.

A General English tanfolyam

A General English tanfolyam 4-12 éves gyerekeknek szól és az alapvető beszéd-, olvasási és szövegértési készségek fejlesztésére irányul.

A program 5 szintet foglal magában, melyek más-más korosztályt szólítanak meg és fokozatosan nehezednek. Mindegyik szint leckékből épül fel, melyeknek megvan a maguk szókincse és nyelvtana. A gyermekek megtanulnak olvasni és megszilárdítják a tudásukat.

A tananyag nagy részét játékok formájában sajátítják el a gyermekek, hogy számukra is élvezhető legyen az angoltanulás. A Novakid tanulói mini-játékok, kreatív interaktív feladatok, küldetések és képregények keretében tanulják az angolt.

A General English kurzusban nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a beszédre. A Novakid tanárai csak angol nyelven tartják az órákat, ami már önmagában jól fejleszti az angol beszéd megértését és elsajátítását.

Ami az olvasást illeti, a “zéró” szinten  (L0) a gyermekek megtanulják az angol nyelv különböző hangjait, és hogy ezek hogyan olvadnak össze. Már az első órán elkezdik tanulni a betűk kiolvasását. Az olvasás tanítása során a Novakid tanárai egy modern és hatékony módszert használnak, melynek alapja a hangzás. 

Az egymást követő szintek moduláris programjában vannak egyszerű tanórák és olyan órák, amelyek a CLIL (Content and Language Integrated Learning) módszerén alapulnak. Ezeken az órákon a gyerekek úgy tanulnak angolul, hogy különböző témákat dolgoznak fel, a képregényektől a környezetvédelemig.

A Time2Talk beszédkészség-fejlesztő kurzus

A Time2Talk tanfolyam olyan 9-12 éves gyerekeknek szól, akiknek az angoltudása már eléri az А2-B1 szintet (CEFR).
A tanfolyam 40 tanórából áll, melyek mindegyikén más-más társalgási téma áll a középpontban (pl. sport, tengeri élőlének, vásárlás, mozi, stb.).

Az órákon a gyerekek fejlesztik a nyelvtani és lexikális ismereteiket, bővítik a szókincsüket, és gyakorolják az angol társalgást. Az órák angol nyelven zajlanak, és a tanárok harmonikus kapcsolatot alakítanak ki a tanulókkal, amely lehetővé teszi a kölcsönös bizalmat. Ha a gyereknek gondot okoz valaminek a megértése, a tanár vizuális elemek, testbeszéd vagy arcjáték segítségével könnyen egyértelművé teszi az instrukciókat.

A Novakid online platform oktatói a Time2Talk -ot kiegészítő kurzusként ajánlják a General English tanfolyam 3. vagy 4. szintje mellé. De önmagában is elvégezhető, ha valaki kifejezetten csak a beszédkészséget szeretné fejleszteni.

Virtual Explorer beszédkészség-fejlesztő kurzus 3D virtuális utazással

A Virtual Explorer kurzus legalább 10 éves, A2-B1 szintű nyelvtudással rendelkező gyermekeknek szól, illetve azoknak, akik már elvégezték a General English tanfolyam 4. szintjét, vagy a Time2Talk kurzust.

A Virtual Explorer kurzus folyamatosan új leckékkel bővül, jelenleg több mint 80 leckét tartalmaz! Az órák keretét a tanárral való beszélgetés adja. A beszédtémák érinthetnek globális kérdéseket (pl. ökológia és az ökoturizmus fejlesztése), de iskolai alaptantárgyak anyagát is (pl. a vízkörforgás, a vikingek). A témák széles köre segíti a tanulókat a beszédkészség, a kritikai gondolkodás és a kreativitás fejlesztésében, továbbá tágítja a látókörüket.

Mindegyik óra egy-egy virtuális utazást foglal magában, melynek során a tanuló a tanárral együtt bejárja a Föld legkülönfélébb helyeit. A 3D panorámautak segítségével a tanuló jobban belemerülhet egy-egy témába és megfigyelheti a való életet. A kurzus intellektuális kíváncsiságot ébreszt a tanulókban és az angol nyelv spontán használatára készteti őket, hiszen ha többet akarnak megtudni valamiről, több interakcióba kell lépniük a tanárral angolul.

A Novakid online platformja felajánl egy ingyenes próbaórát a gyermekek és a szülők számára. Ennek a teljesértékű órának az alkalmával a tanár szórakoztató angol nyelvű játékokkal vonja be a gyermeket a tanulásba. Továbbá a tanár bemutatja az interaktív platformot és annak lehetőségeit, illetve megállapítja a gyermekek nyelvtudásának szintjét. A próbaóra 25 perces és angolul zajlik.

Itt regisztrálhat a próbaórára, illetve többet is megtudhat a Novakidről.

Komment hozzáadása

%d bloggers like this: