A Novakid online angol nyelviskola tanárai
Oktatás

A Novakid angoltanárai: felvételi követelmények és tanárok történetek

A Novakid angol anyanyelvű tanárai az USA-ból, az Egyesült Királyságból, Írországból, Dél-Afrikából, a Fülöp-szigetekről és a világ sok más országából származnak. 

Online iskolánkban nagyon komolyan vesszük az angoltanárok felvételiztetését. Minden tanárunk egy többlépcsős felvételi eljárásban vesz részt. 

A Novakid online nyelviskolába jelentkező tanároknak a következő feltételeknek kell megfelelniük:

  • Legalább C1 szintű angol nyelvtudás a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret szerint ​​(Common European Framework of Reference, CEFR). A gyerekek utánzással tanulnak, ezért rendkívül fontos a helyes kiejtés.
  • Felsőfokú végzettség, lehetőleg a tanítás/pedagógia vagy nyelv/nyelvészet területén
  • Tanítási tapasztalat. Nincs kétségünk afelől, hogy gyerekeket idegennyelvre tanítani — művészet!
  • Személyes tulajdonságok. A gyerekek szivacsként szívják magukba a tudást, ha valaki fel tudja kelteni az érdeklődésüket. Ezért az érdeklődés felkeltése a tanár legfontosabb feladata. 

A tanárok felvételi eljárásának köszönhetően a Novakid tanulói ugyanolyan hatékonysággal tanulják az angolt anyanyelvi és kétnyelvű tanárokkal. 

Amellett, hogy ellenőrizzük a nemzetközi okleveleket és a szakmai tapasztalatot, a felvétel során teszteljük, hogy a jelentkező tanárok alkalmasak-e a gyermekekkel való foglalkozásra. Csak magas érzelmi intelligenciával rendelkező szakember képes egy gyerekkel megfelelő bizalomra épülő kapcsolatot kialakítani és megtalálni a közös hullámhosszt még az online oktatási formában is.

A Novakid online nyelviskola angoltanárai

Szigorú kiválasztási feltételek segítik a Novakidet a tehetséges és tapasztalt tanárok kiválasztásában. Ugyanakkor a legfontosabb mégis a tanár személyisége, és az, hogy szeresse a munkáját és a gyerekeket. Egy szó a Novakid angoltanároktól!

Darth Dabon

— Miben különbözik a gyerekeknek és felnőtteknek való angoltanítás?

— A gyerekek egészen másképp tanulnak, mint a felnőttek. Ha egy felnőttnek tanítasz valami újat, az hajlamos így gondolkodni: “Jaj, hát ezt mástól vagy máshol is megtanulhattam volna”. A gyerek viszont azt hiszi, hogy te vagy az egyetlen, aki ezt tudja, és hogy te vagy a világ legjobb tanára.

Cassandra Vibandor

— Hogyan kezdtél angolt tanítani a Novakidnél? 

— Legidősebb gyerekként mindig is az én feladatom volt a családban, hogy vigyázzak a testvéreimre. Szeretek gyerekekkel lenni és beszélgetni velük a világon bármiről. Tökéletesen tiszta a szívük és a lelkük. A főiskola elvégzése után a hivatásomat és a szenvedélyemet követtem, vagyis a tanítást.

Ann Green

— Mit szeretsz a legjobban a gyermekek angoltanításában?

— A gyermekek angoltanításban az a legjobb, hogy látod, hogyan fejlődnek és nyernek önbizalmat egy új nyelv elsajátításában. Először nagyon félénkek, és azt se tudják, hogyan köszönjenek, hogyan mutatkozzanak be. De néhány Novakides óra után már képesek angolul kommunikálni, és olyan magabiztosak lesznek, hogy elkezdenek beszélni és megosztják az iskolai élményeiket is. Ez egy nagyon jól érzékelhető határátlépés, ami mindig motivál engem is.


Bízd bátran a gyermeked a Novakid online angol nyelviskola tanáraira. Iratkozz fel egy próbaórára! Ingyenes!

Komment hozzáadása

%d bloggers like this: